Μπλέιζ Μπέιλι στην Επιτροπή: Θα ήθελα πολύ μια περιοδεία με τρεις τραγουδιστές στους Iron Maiden!

Μπλέιζ Μπέιλι στην Επιτροπή: Θα ήθελα πολύ μια περιοδεία με τρεις τραγουδιστές στους Iron Maiden!

«Δώσε αγάπη, εκεί που το αξίζει».
-Κάποιος, κάπου, κάποτε.

Ένα μικρό χαρτάκι που έγραφε «Μόνο Μέιντεν» και προβλήθηκε σε παγκόσμια μετάδοση το Σάββατο το βράδυ στον τελικό της Eurovision, ξύπνησε μέσα μου όλα τα μειντενικά κύτταρα που είχα ναρκώσει εδώ και τόσα χρόνια.
Από εκείνη τη μέρα, παραδόθηκα ξανά στο τσουνάμι των συναισθημάτων που δημιουργούν οι Μέιντεν από την εφηβεία έως σήμερα και έκανα αυτό που πρέπει να κάνει κάθε χτζμεταλλάς, που σέβεται τον εαυτό του. Έψαξα να βρω ένα κομμάτι του πάζλ που ονομάζεται Iron Maiden, ένα γρανάζι που γύρισε τη μειντενική μηχανή στα δύσκολα ’90s, μια οντότητα που πήρε σάρκα και οστά μετά την αποχώρηση του από την μπάντα και δισκογραφεί μέχρι σήμερα.

Ένας κύριος με «Κ» κεφαλαίο, ένας άνθρωπος που παρά τις προσωπικές του περιπέτειες επέμεινε στο δύσκολο δρόμο του χέβι μέταλ, ένας τραγουδιστής που είχε ίσως τη πιο δύσκολη αποστολή στην ιστορία της αγαπημένης μας μουσικής: Να διαδεχθεί τον Bruce Dickinson πίσω από το μικρόφωνο. Και μπορεί κάποιοι να τον χλευάζουν ως σήμερα, όμως για μένα, κέρδισε το στοίχημα με 2 δίσκους αξιοπρεπέστατους, που βάζω να ακούσω πιο συχνά από τα γνωστά τους κοσμήματα στα 80ς. Άξιζε να έχει ακόμη έναν δίσκο ο Μπλέιζ με τους Μέιντεν, μετά το Virual XI;

Σαφώς και ναι και ας σκούζουν οι ΜόνοΜέιντεν. Για όλους εμάς, όμως, που απογοητευτήκαμε από τη φυγή του, είχαμε πάντα τους Blaze, να ακούμε τίμιο heavy metal. Βρήκα, λοιπόν, τον Blaze Bayley, για να πει δυο κουβέντες στο ΚΨΜ και το Epitropi.gr, για το τελευταίο άλμπουμ του “War Within Me”, έναν πολύ δεμένο δίσκο, κοντά στο στυλ της τριλογίας που έγραψε στα ’10s, ο οποίος είναι καταδικασμένος να στοιχειώσει τα ηχεία όσων διέκριναν έναν έντιμο χεβιμεταλλά και τον ακολούθησαν σε όλη την προσωπική του πορεία ως σήμερα. Στην μίνι συνέντευξη που ακολουθεί (λόγω φόρτου εργασίας και προώθησης του δίσκου του) προλάβαμε να τον ρωτήσουμε φυσικά και για τους Μέιντεν, αλλά και για ένα μεγάλο… what if που σκεφτήκαμε, τώρα που μας άνοιξαν την όρεξη οι Helloween.

-Πολύ καλησπέρα σας κ. Blaze. Καθώς, το καινούργιο άλμπουμ “War Within Me” έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, τι feedback έχετε λάβει από τους οπαδούς και τον μουσικό Τύπο;
Blaze: Είμαι φοβερά ανακουφισμένος που οι ακροατές μου έχουν ικανοποιηθεί από την κυκλοφορία. Αυτός ο δίσκος, πιο πολύ από κάθε άλλο, είναι γραμμένος ειδικά και στοχευμένα για τους οπαδούς μου. Φυσικά, οι καλές κριτικές των περιοδικών και των κριτικών πάντα μου προσφέρουν ευχαρίστηση, όμως πιο σημαντικό από όλα, είναι η άποψη των ακροατών μου.

-Τι χαρακτηρίζει το νέο δίσκο και πότε θα απολαύσουμε τους Blaze ξανά στην Ελλάδα;
Blaze: Tα τραγούδια του «War Within Me” είναι κάθε ένα μια ξεχωριστή οντότητα, η οποία λέει μια ξεχωριστή ιστορία. Στο νέο άλμπουμ κυριαρχεί μια θετική αύρα και ενέργεια, μια δύναμη που εκφράζει την αισιοδοξία ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε το τελευταίο έτος, με την πανδημία.
Στην Ελλάδα θα έρθω ξανά όταν θα είναι ασφαλές για τους οπαδούς μου, να βρεθούν ξανά σε κλειστό χώρο για τη συναυλία.

-Μπορείς να φανταστείς στο μέλλον να συμβαίνει μια περιοδεία με τους Iron Maiden, όπου θα συμμετέχουν και οι τρεις τραγουδιστές, όπως έκαναν οι Helloween;
Blaze: Όχι, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά μια τέτοια περιοδεία, τρεις τραγουδιστές, όλοι μαζί στη σκηνή, θα ήθελα πολύ να την κάνω, θα ήταν υπέροχα.

-Σε αυτό το στάδιο στην καριέρα σου, μετά από τόσα χρόνια στη μουσική βιομηχανία, όπου και έχεις βιώσει σχεδόν τα πάντα, ποιο είναι το κίνητρο σου, τι σου δίνει ενέργεια και πάθος για να συνεχίσεις;
Blaze: Μόνο οι οπαδοί μου βρίσκονται πίσω από τη θέληση μου να συνεχίσω και να προσπαθώ να δημιουργώ, αυτό που εγώ πιστεύω ότι είναι όμορφο και καλό. Είμαι ένας ανεξάρτητος καλλιτέχνης με μια φοβερή ομάδα γύρω μου, να με βοηθάει και μεγάλη υποστήριξη από τους οπαδούς μας. Αυτοί είναι ο λόγος που μπορώ να ηχογραφώ και να δισκογραφώ όποτε το νιώσω και μπορώ. Το τελευταίο μου άλμπουμ, ήταν πριν από 2 χρόνια. Στα παλιά τα χρόνια, κάποια μπάντα που ονομαζόταν Beatles, έφτιαχνε άλμπουμ κάθε 6 μήνες. Αγαπώ αυτό που κάνω, είμαι πάρα πολύ τυχερός.

-Θέλω να μου πεις 4 τραγούδια:

 1. Το αγαπημένο σου από τον τελευταίο δίσκο,
 2. Το αγαπημένο σου τραγούδι να τραγουδάς ζωντανά από τους προσωπικούς σου δίσκους,
 3. Ποιο τραγούδι προτιμάς στα λάιβ από την περίοδο σου στους Iron Maiden και
 4. Το all time favorite Maiden song από την εποχή Dickinson στις συναυλίες σας.
  Blaze: Λοιπόν, αυτές είναι οι απαντήσεις μου.
  1. Το «18 Flights» από τον καινούργιο δίσκο.
  2. Το «Fight Back» είναι συνήθως το αγαπημένο μου τραγούδι στις συναυλίες μας, από την τριλογία Infinite Entanglement.
  3. Το «Virus» είναι το αγαπημένο μου τραγούδι από την περίοδο μου στους Maiden για να τραγουδάω.
  4. Νομίζω ότι το «Clairvoyant» είναι το τραγούδι που μου άρεσε να αποδίδω περισσότερο, στα λάιβ μου με τους Maiden.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top